Freedom of Information Act 2000 
Your request for information has now been considered and the Council’s response to your questions is shown below.

You asked:
Under the Freedom of Information Act 2000, I am requesting information pertaining to De Montfort Hall, as a publicly-funded venue owned by Leicester City Council.

Specifically, I am requesting information on all contracts, documents, ticket manifests, ticket distribution charts, ticket allotment summaries, sponsorship and marketing agreements for events held at the venue over the last 12 months. This is to include anything relating to:
For clarity – the information we have provided includes all shows since August 2014 to end of July 2015. 

We are not able to disclose confidential information with regards to our contracts with promoters as this information is commercially sensitive.
This therefore acts as the statutory refusal notice required by section 17.1 of the Freedom of Information Act 2000 because of the reasons contained in FOIA S43.2 – the disclosure of this information would, or would be likely to, prejudice the commercial interests of any person (including the authority holding it). 

· Proportion of tickets which were made available to the public, ticket brokers, sponsors, private organisations and public organisations;
ANSWER: Please see Attachment 1 for the number of tickets made available to the public and ticket agents. We do not make tickets available to sponsors, private or public organisations, so zero for these. 

· The total number of tickets available for every event and how they were sold and / or distributed. This includes any draft distribution sheets and plans that were incorporated in fact or by reference into the final distribution sheets;
Please see Attachment 1 & 2 for the above information.
· Limitations or requirements imposed on the resale of tickets;
We do not allow resale through third parties. De Montfort Hall’s policy is ‘If a ticket is re-sold, transferred or advertised for profit or commercial gain by anyone other than the Management, Promoter, or an authorized ticket agent, it will become voidable and the ticket holder may be refused entry to, or ejected from, the Venue without refund’
‘Tickets may not be exchanged or money refunded and are not transferable.’
· Limitations or requirements imposed on the minimum price of resale tickets, including price floors and ceilings;
We do not allow resale through third parties. De Montfort Hall’s policy is ‘If a ticket is re-sold, transferred or advertised for profit or commercial gain by anyone other than the Management, Promoter, or an authorized ticket agent, it will become voidable and the ticket holder may be refused entry to, or ejected from, the Venue without refund’
‘Tickets may not be exchanged or money refunded and are not transferable.’
· Limitations or requirements imposed on the channels, platforms and websites on which tickets could be resold;
We do not allow resale through third parties. De Montfort Hall’s policy is ‘If a ticket is re-sold, transferred or advertised for profit or commercial gain by anyone other than the Management, Promoter, or an authorized ticket agent, it will become voidable and the ticket holder may be refused entry to, or ejected from, the Venue without refund’
‘Tickets may not be exchanged or money refunded and are not transferable.’
· Limitations or requirements imposed on purchasing tickets, including exclusivity agreements;
Please see Attachment 1 – under column titled limitations. Information is incomplete due to time constraints. 
· Any contracts for exclusive rights of resale;
We do not allow resale through third parties. De Montfort Hall’s policy is ‘If a ticket is re-sold, transferred or advertised for profit or commercial gain by anyone other than the Management, Promoter, or an authorized ticket agent, it will become voidable and the ticket holder may be refused entry to, or ejected from, the Venue without refund’
‘Tickets may not be exchanged or money refunded and are not transferable.’
· Any documents mentioning requirements that ticket brokers commit to reinvesting money earned from ticket resale back into purchasing future tickets from the team;
We do not allow resale through third parties. De Montfort Hall’s policy is ‘If a ticket is re-sold, transferred or advertised for profit or commercial gain by anyone other than the Management, Promoter, or an authorized ticket agent, it will become voidable and the ticket holder may be refused entry to, or ejected from, the Venue without refund’
‘Tickets may not be exchanged or money refunded and are not transferable.’
· Any contracts guaranteeing ticket brokers tickets, whether that guarantee was conditional or unconditional; and
We do not have any contracts but promotors may do with ticket agents.
· Revenue sharing agreements between the venue and third parties. 
We do not have revenue sharing agreements with third parties.
For the purposes of this letter a “ticket broker” is defined as anyone, individually or as a business, who acquired tickets to an event, by any means, for purposes of resale.
Please note that the above and attached information is all that we could collate and obtain within 18 hours.

Section 12 of the Act makes provision for public authorities to refuse requests for information where the cost of dealing with them would exceed the appropriate limit, which for local government is set at £450. This represents the estimated cost of one person spending more than 18 hours in determining whether the department holds the information, locating, retrieving and extracting the information.

This is therefore a Refusal Notice under section 17.1 of the Freedom of Information Act, because under the provisions of section 12.1 of the Act, the Council estimates that to comply with your request in its current form will exceed the appropriate limit.

You may wish to refine your request by narrowing its scope by being more specific about what information you particularly wish to obtain, including any dates or period of time relevant to the information required. We do have a duty to advise and assist you in refining your request under s16 of the Act, so please don’t hesitate to contact us if you need help in refining your request.

The legislation allows you to use the information supplied for your own personal use, or for journalistic purposes. If the information is a dataset (which does not relate to the environment), you may also use the information for commercial re-use under an Open Government Licence.
If you are dissatisfied with the handling of your request please write to: 

Information Governance Manager
Information Governance 

Leicester City Council
1st Floor, 16 New Walk
Leicester, LE1 6UB
E-mail: info.requests@leicester.gov.uk 

Your request for internal review should be submitted to the above address within 40 (forty) working days of receipt by you of this response.  Any such request received after this time will only be considered at the Council’s absolute discretion.

You may also seek independent advice from the Information Commissioner at: 

Information Commissioner's Office 

Wycliffe House 

Water Lane 

Wilmslow SK9 5AF 

Telephone: 01625 545 700 

www.informationcommissioner.gov.uk 
Please be aware that the Information Commissioner does not normally consider requests until the internal appeals process of the Council has been exhausted.  You are therefore advised to appeal to the Information Governance Manager before contacting the Commissioner.
