You asked for:
Does your local authority exempt an individual's War Pension – also referred to as the War Pension Scheme or War Service Pensions – from the means test for any social care received?
Yes for non-residential care only.

If yes – on what basis does the exemption work? Please include any internal or external guidance used in the means testing process?
Fully disregarded for non-residential care, as per the Leicester City Council charging policy.  
For your information this letter constitutes a refusal notice under Section 17.1 of the Freedom of Information Act 2000 because an exemption under Section 21 of the Act is being applied, namely the information is accessible by other means, the Council Website.

https://www.leicester.gov.uk/media/179202/asc-charging-policy-2015.pdf
If no – how many individuals receiving care or support with care have their War Pension taken into account when they receive any means tested care?

Care refers to any residential or non-residential care provided by, or on behalf of, your local authority.
3 Individuals in receipt of residential care only.
War Pension refers to the War Pension Scheme awarded for illness, injury, death or disease caused or exacerbated by service in any of the armed forced prior to the 6th of April 2005.

You may re-use the information under an Open Government Licence.
If you are dissatisfied with the handling of your request please write to: 

Information Governance and Risk
Leicester City Council

Legal Services
4th Floor City Hall

115 Charles Street

Leicester  
LE1 1FZ
e-mail: info.requests@leicester.gov.uk 

